Wil jij je een jaar lang inzetten voor Solar Boat Twente? Met een hecht team een hightech boot ontwerpen en bouwen? Meedoen aan verschillende races in binnen- én buitenland? Solliciteer snel via apply@solarboattwente.nl! Bekijk de functies hieronder! Onze teamleden vertellen hier hoe ze zelf hun afgelopen jaar bij Solar Boat Twente hebben ervaren.

Na het lezen van de functiebeschrijvingen nog steeds geïnteresseerd? Stuur ons gelijk een berichtje op apply@solarboattwente.nl waarin je wat vertelt over jezelf, over welke functie je wel of juist absoluut niet zou willen doen binnen het team en natuurlijk waarom jij degene bent die het meest geschikt is voor Solar Boat Twente. Vragen met betrekking tot de sollicitatie of het bestuursjaar zelf zijn natuurlijk ook altijd welkom, dat kan via hetzelfde mailadres.

Het perfecte team managet zichzelf, dus waarom zoeken we een Team Manager? Omdat we vanaf de zomer van 2018 een team van 15 mensen bij elkaar zetten die elkaar nog maar nauwelijks kennen. Jij zorgt er als Team Manager voor dat alles vanaf het begin af aan op rolletjes loopt: Samen met de subteamhoofden maak jij de projectplanning en ondersteun je waar nodig andere teamleden in hun (al dan niet technische) taken. Je bent niet alleen één van de gezichten van Solar Boat Twente, je bent ook verantwoordelijk voor de voortgang van het ontwerp, de bouw en het racen van een gloednieuwe raceboot op zonne-energie.
Een bereik van 26.000 views op een Facebookpost, draai jij daar je hand niet voor om? Dan ben jij perfect binnen Communicatie & PR van Solar Boat Twente. Jij weet welke foto’s je moet kiezen, welke content je moet schrijven en hoe je een hightech duurzaam project het best op de kaart kunt zetten. Of niet, maar je wilt het wel leren. Daarnaast vind je het vet om grote events op te zetten voor en met partners en schroom je niet de media ervan te overtuigen dat jíj het verhaal van de dag voor ze hebt. Jij draagt het merk Solar Boat Twente en waar we voor staan met je hele hart uit.
Debiteuren, crediteuren, partners: jij weet ze allemaal te vriend te houden. Niet alleen dat, maar je weet partners ook enthousiast te krijgen en te houden binnen de samenwerking met Solar Boat Twente. Ook vind je het interessant om de financiële kant van het project te beheren.
Met het vermogen van een elektrisch kacheltje meer dan 30km/u varen? Dat kan alleen maar wanneer de aandrijving efficiënt en betrouwbaar is. Jij snapt wat de ideale lagering is en hoe je op het randje engineert. Samen met andere teamgenoten kom jij met de perfecte aandrijving van de zonneboot van Solar Boat Twente 2019.
Zonder elektronica een zonneboot laten presteren? Onmogelijk. Jij bent de sleutel van het team. Bij de electronica komt alles samen: Vanuit de zonnecellen zet jij de energie zo efficient mogelijk om naar het lichtste accupakket dat je kunt maken, om het dan te gebruiken in de beste elektromotor. Hoe die energie gemonitord en gemanaged wordt? Dat mag jij bedenken.
Is C++ jouw moedertaal? Dan hebben we jou nodig. Van data-acquisitie tot accumanagement: alles werkt met software. Jij weet zo efficiënt mogelijk te programmeren om alle onderdelen van de boot perfect met elkaar in harmonie te laten werken. Niet alleen aan boord, maar ook aan wal. Immers, daar wil je live alle relevante data tegen elkaar kunnen uitzetten. Samen met de strategisten haal je het maximale uit de boot.
Vliegen alleen bedoeld voor vogels? Jij weet wel beter. Hydrodynamica, regeltechniek en structureel ontwerp komen allemaal samen in de draagvleugels. Met passen en meten moeten alle interne mechanieken werken, zonder dat de hydrodynamica of de stijfheid en sterkte van het geheel in het geding komt. Door rekening te houden met alles in en om de boot, bedenk jij het draagvleugelsysteem dat de zonneboot het meest efficiënt boven het water laat vliegen.

Bekijk ook het verhaal van Martijn.

De romp zit vol tegenstellingen: Langer is efficiënter, maar korter is lichter. Dikkere huid is stijver, maar dunner is lichter. Alle onderdelen van de boot komen samen in de romp. Duik je graag diep in nieuwe en veelbelovende materialen om een zo optimaal mogelijk constructioneel ontwerp te maken? Hou jij je graag bezig met structureel ontwerp? Dan bij jij een geboren rompbouwer.